tirsdag den 20. april 2021

Modstand til Møgligaen!


Jeg har holdt med Liverpool FC siden Kevin Keegans tid og har også heppet på Atlético Madrid i årevis. Det er to af de 12 rige fodboldklubber, som nu vil danne deres egen europæiske invitations-turnering, Super League. Det bliver en turnering, som ingen andre klubber kan kvalificere sig til ad sportslig vej. Eksempelvis er seks engelske klubber med, men ikke de seks bedste. Leicester, som netop nu ligger på tredjepladsen i Premier League, er ikke med, for de er ikke en af de rige 'storklubber'. Klubbens navn er ikke et godt varemærke. Men det er til gengæld Arsenal, som spiller skidt og ligger på niendepladsen.

Eftersom man ikke sportsligt kan kvalificere sig til turneringen, kan man heller ikke rykke ud.
Jeg har kun foragt tilovers for denne turnering, som på alle måder er imod spillets ånd. Som systemet er i dag, er det naturligvis også de rigeste klubber, som har de bedste muligheder for at købe de bedste spillere og vinde den nationale liga og Champions League, men selv små klubber har alligevel gennem godt ungdomsarbejde, god træningsindsats, god opbakning fra lokalmiljøet og god ledelse mulighed for at opnå store resultater.
Fodboldmirakler sker. Skagen slår Brøndby ud af landspokalturneringen, eller FC Porto vinder Champions League. Og gør de det godt oppe i Aalborg, står AaB en dag i Champions League og skal møde Manchester City. Det er sådan en kamp, de rød/hvid-stribede tilhængere har drømt om i årevis, og som giver 7-årige drenge lyst til selv at spille fodbold og være med i klubsammenholdet.
Den nye Super League kan AaB ikke kvalificere sig til. Det kan FC Porto heller ikke, selvom de for ikke så mange år siden var det bedste hold i Europa.
For de seks engelske hold, som er med i Møgligaen, vil den engelske Premier League lidt efter lidt blive ligegyldig. Liverpool FC's kampe mod lokalrivalerne fra Everton, som er nogle af årets vigtigste begivenheder for de lokale fans, bliver betydningsløse. Liverpool vil begynde at sende B-holdet afsted til de kampe. U21-holdet. Måske holder Liverpool på et tidspunkt helt op med at spille Premier League.
Selv den nuværende Champions League, som alle europæiske klubber kan kvalificere sig til, bliver uinteressant uden Real Madrid og Barcelona.
Jeg er glad for, at Liverpool FC's mest trofaste fanklub har fordømt klubbens deltagelse i Møgligaen og flået sine bannere ned fra the Kop. Jeg er glad for, at viceanfører James Milner har udtalt, at han håber, turneringen ikke bliver til noget, og at også træneren Jürgen Klopp tidligere har udtalt sig imod den.
Men det er tilsyneladende ikke dem, der har magten i klubben, og den dag Liverpool spiller sin første kamp i Super League, ryger den røde trøje i skraldespanden.

Ingen kommentarer: