mandag den 29. marts 2021

Superwoman (Where Were You When I Needed You)


I 1970, hvor han som tyveårig allerede havde indspillet plader i tæt på ti år, nægtede Stevie Wonder at forlænge sin kontrakt med Motown. Han var træt af at indspille album, som bestod af 12-14 spredte forsøg på at ramme et hit, der kunne sælges som A-side på en single.

Han var også træt af at synge de gedigne, men ligegyldige sange, som pladeselskabets faste sangsnedkere havde flikket sammen. Wonder ville lave et album, som hang sammen fra start til slut. Han ville kun indspille sine egne kompositioner, selv producere og arrangere numrene. Han ville også have lov til at synge om både sociale og spirituelle temaer og om Vietnamkrigen, hvilket alt sammen var bandlyst på hitfabrikken. Og så ville han have en større bid af kagen.

Aldrig i livet! sagde Berry Gordy og Motown, og så udsendte Wonder to album uden fast kontrakt, hvor hans kone, Syreeta Wright, hjalp med teksterne. Where I'm Coming From fra 1971 blev godt og solgte hvad det skulle, og så fik Stevie Wonder alligevel sin kontrakt med fuld kunstnerisk frihed.

Det var klogt af Berry Gordy, for Music of my mind fra 1972 blev simpelthen et af de fedeste album fra halvfjerdserne.

Her er det 8.08 minutter lange nummer fra side 1.

Hør Superwoman (Where Were You When I Needed You)

Ingen kommentarer: