tirsdag, oktober 29, 2013

En maskulin novellesamling?


Jeg fik netop på Facebook at vide, hvordan man kan finde lektørudtalelsen for sine bøger. Tak for det. Jeg havde aldrig læst bibliotekernes vurdering af min novellesamling Kig på damen. Det har jeg nu.

Der står blandt meget andet godt: "Denne forfatters novellesamling kan bruges på linje med nogle af de nyere danske mandlige forfattere som Jan Sonnergaard og Jesper Wung Sung".

Mine noveller kan altså bruges på en bestemt måde (og ikke på andre), fordi jeg er mand, eller hvordan skal det mon forstås?

Jeg er egentlig ikke utilfreds med lektørudtalelsen. Den kunne såmænd sagtens have været værre. Jeg synes blot, det er lidt pudsigt, at læsningen skal afgrænses på den måde. Gad vide, hvor mange der siger til sig selv: Nu skal jeg læse en novellesamling skrevet af en mand?

Hele lektørudtalelsen er her:

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bogen henvender sig primært til læsere af nyere dansk skønlitteratur og samtidsnoveller. En novellesamling som fint kan formidles til gymnasieelever og andre studerende på samme niveau/alderstrin.

Beskrivelse
Forfatteren er født i 1965, er cand.phil. i filosofi og uddannet fra Forfatterskolen i 2007. Han har bl.a. arbejdet som forlagsredaktør og som indvandrerlærer. I 2007 debuterede han som skønlitterær forfatter med romanen Sofa og har derudover også skrevet filosofisk faglitteratur. Denne samling består af 11 noveller, som for hovedpartens vedkommende foregår blandt yngre personer i storbyen. Hovedtemaet i novellerne er personernes identitet, og hvordan man ved hjælp af nye teknologier og sociale netværk (Facebook) kan få mulighed for at ændre sin egen eller andres identitet. Ved at udgive sig for at være en anden, kan man således få indsigt i, hvordan andre ser på én. Det drejer sig som oftest om personer med ensomheds- eller kærlighedsproblemer.

Sammenligning
Denne forfatters novellesamling kan bruges på linje med nogle af de nyere danske mandlige forfattere som Jan Sonnergaard og Jesper Wung Sung.

Samlet konklusion
En spændende ny novelleforfatter, som nok især henvender sig den yngste gruppe af voksenbibliotekets lånere. Spændende problematik omkring benyttelsen af de nye teknologier til at udøve psykisk terror eller til at ændre identitet.

Ingen kommentarer: