onsdag den 18. marts 2009

Man kan jo altid udvide strafferammen

Vi afskaffer ”ungdomsrabatten” ved strafudmålinger, når der er tale om voldskriminalitet og ulovlig våbenbesiddelse. Vi supplerer en lang frihedsstraf (fordoblet fra et halvt til et helt år) med udvisning FOR LIVSTID for ikke-danske-statsborgere, som pågribes med våben uden tilladelse. Også for førstegangsforseelser. Sådan har jeg forstået indholdet af den retspolitiske ”bandepakke”, som vores sorte regime har fremlagt og får gennemført med begejstret opbakning fra SF, som tidligere var et retspolitisk progressivt parti. Har jeg forstået det rigtigt?

Hvis jeg har, så betyder det altså, at en 16-årig dansker, født i Danmark, men af ”anden etnisk baggrund” og uden dansk statsborgerskab, passes op af politiet på Nørrebro, og det viser sig, at han bærer en kniv, hvis blad er længere end det tilladte antal centimeter, så kan han ikke alene idømmes et års ubetinget fængselsstraf (afsone et halvt). Det er en sindssygt hård straf, især for et barn. Han skal også efterfølgende udvises til et land, han måske aldrig har været i, og som han muligvis ingen forbindelse har til. Et land hvor han ingen kender, hvor han ikke er ønsket, og hvor han muligvis tilhører et forfulgt mindretal. FOR LIVSTID. Han må ALDRIG vende tilbage til Danmark for at besøge sine forældre og små søskende. Fordi han har båret en kniv, som er for lang.

Det er en grotesk og umenneskelig straf. Jeg tvivler på, at den vil blive brugt ret meget, men som jeg har forstået det, giver ”bandepakken” mulighed for det. Der er en ubarmhjertig udvikling i dansk retspolitik, som skyldes, at Dansk Folkeparti har så stor indflydelse, som tilfældet er, og giver de sorteste kræfter inden for Det Konservative Folkeparti frit spil. Hvad med Venstre, Danmarks Liberale Parti? En fis i en hornlygte.

Og vil det afdæmpe bandekrigen på Nørrebro, at indvandrerne får en tillægsstraf, som er langt hårdere end den primære straf, altså fængselsstraffen, som danske statsborgere også får? Vil det dæmpe eller skærpe konflikten, at indvandrerne med rette kan føle, at der ikke er lighed for loven?

Endelig kunne det jo være morsomt at spørge Pia Kjærgaard om, hvorvidt de skærpede straffe for ulovlig våbenbesiddelse også skal gælde peberspray.

Ingen kommentarer: