tirsdag, maj 26, 2015

Lille Litteraturquiz med chokerende præmie

Hvem har skrevet det moderne stykke litteratur, hvorfra nedenstående citat er taget?

Svar i kommentarfeltet.
Og skriv din adresse, hvis du vil have tilsendt kioskbaskeren Bestemt som vinderpræmie.
Kun det første rigtige svar belønnes.
I denne quiz må man gerne blære sig med sin viden.– Du er hverken gift eller trolovet? sagde hun.
Han havde benægtet det.
– Det er som min søn, havde hun sagt, jeg tror, han går efter dyrene. Det findes. Det fandtes i min tid. Det findes endnu. Men det er en stor skam.
Der var blevet en lang tavshed, hvor hun havde suttet på kandisstykket og havde sukket hen for sig, lommetørklædet var trillet på gulvet og han havde samlet det op.
Langt borte i huset hørte han en dør gå op og han så gennem vinduet sønnen gå nedad de vestre stentrin ud mod vognporten.
– Hvad ser du efter? havde hun sagt.
– Han hader viser, havde hun sagt, han vil intet høre.
Tredive viser havde han fået opskrevet, nogle velkendte, men med sjældne ordformer, andre ukendte kærlighedsviser, men ingen af de rigtig gamle trylleviser.
Midt på dagen havde han ledsaget hende ud i køkkenet, hvor sønnen havde dækket op til dem: rugbrød og koldt flæsk og surt øl. Han havde frygtet for sin mave, og frygten havde været berettiget. Undskyldende sig havde han først tilrevet sig høtotterne i papiret og derpå var han ilet ud og over gårdspladsen og ind i stalden, hvor han fandt den fjerneste bås tom og i tilpas skygge til at han kunne sætte sig og lade tarmen tømme sig.
Det var, mens han sad der, at sønnen var trådt ind og havde seet på ham og sagt:
– Har vor mor rigtig nok sagt til dig, at jeg går til dyrene?

2 kommentarer:

Martin Christensen sagde ...

Det har Peter Seeberg :)

Jens Peter Kaj Jensen sagde ...

Martin Christensen var således den første med det rigtige svar (og – når vi skal være ærlige – den eneste med et bud på ophavsmanden) og kan, hvis han er interesseret, sikre sig et eksemplar af den meget eksklusive udgivelse fra Frydenlund: Bestemt.