tirsdag den 18. februar 2014

Guardia Civils mord på afrikanske flygtninge

Spanien, som jeg elsker af så mange grunde, at det ville være fjollet at remse dem op, rummer stadig rester af fortidens fascisme. Civilgarden, Guardia Civil, er en af dem. Guardia Civil er ganske vist ikke oprettet af Franco, den er næsten 100 år ældre end Francos regime, men kulturen og ideologien er den samme. Den er nationalegoistisk og -romantisk, selvhøjtidelig (hvilket ikke kun ses af de latterlige lakerede sovsekander, de render rundt med på hovedet, men også af den letfornærmelige attitude, som man bare har at tage alvorligt), militaristisk og stærkt fremmedfjendsk.

En af Guardia Civils opgaver er grænse- og kystbevogtning. Det er en konfliktfyldt opgave, fordi den spanske stat dels har to små kolonier i det nordlige Marokko, dels en lang søgrænse ned mod Marokko, og dels ønsker at holde afrikanske flygtninge, der bruger Marokko som trancitland til Europa for at undslippe elendighed, sult, krig og massakre, ude.

Guardia Civil har nu af den konservative spanske regering fået lov til at skyde med gummikugler mod bådflygtninge, som forsøger at svømme i land ved den spanske sydkyst. Det er sådan, de holder afrikanerne væk. I stedet for at hjælpe de druknetruede flygtninge med flåder, skyder de på dem. For et par dage siden druknede mindst 12 personer, som ikke kunne bjerge sig i land, fordi de blev beskudt, mens de var i vandet. Det er mord.

Jeg har endnu ikke hørt noget fra EU, som jo generelt også har været godt tilfredse med, at Spanien så hårdhændet holder afrikanerne ude af Europa.


Hvad siger den danske regering?

Ingen kommentarer: