lørdag den 11. april 2009

Huder

Den dødes hud trækkes nogle meter op i luften ved hjælp af en kran. Derfra trækkes den hen til en position over skærebordet, som den sænkes ned på. Der skæres stumper fra huden, der skæres kanter af, og den klassificeres efter kvalitet. Huden får et blå tegn. Alle huder sænkes til rette på skærebordet, en efter en. Huderne skæres til og vurderes. De flyttes over på en træpalle, hvor der med skovle spredes tynde lag af grovkornet salt over dem. Huderne lægges lag på lag. Når de saltede huder når omkring en meters højde, transporteres pallen væk med en truck. Dette er essensen i at salte kohud før garvning.

3 kommentarer:

Jens Peter Kaj Jensen sagde ...

Jeg vil være kohud. Tænk sig at blive håndteret så omhyggeligt.

Anders Vægter Nielsen sagde ...

Med en krog i nakken og svingende i solen nogle dage, vil du hurtigt komme til at ligne en negerko. Du vil sikkert også gøre dig som saltet.

Jens Peter Kaj Jensen sagde ...

Jeg er allerede saltet, og det med den største omhud.