tirsdag den 26. februar 2019

Autofiktion, Ditlev & Gunder!

Selskab for Filosofi og Litteratur afholder sit næste offentlige arrangement på Studenterhuset i Odense lørdag den 23. marts 2019.

Temaet for arrangementet vil være:

"Autofiktion: Har den skønlitterære forfatter et moralsk ansvar over for de virkelige personer, som skildres i en fiktiv ramme? I givet fald hvilket?"

Der vil være to oplægsholder til mødet, nemlig forfatteren Kristian Ditlev Jensen og litteraten Nils Gunder Hansen.

Arrangementet begynder 14:00, og dørene åbnes 13:30. Vi slutter 16:30.
            Adresse: Studenterhuset, Amfipladsen 6, 5000 Odense C.
            Entréen for at deltage i arrangementet vil være 20 kroner for medlemmer af selskabet, mens entréen for ikke-medlemmer vil være 150 kroner.
            Det vil være muligt at melde sig ind i selskabet i forbindelse med arrangementet. Medlemskab koster 150 kr. for studerende og 300 kr. for alle andre.


Nils Gunder Hansen (født 1956), er professor ved Institut for Litteratur, Kultur og Medier ved Syddansk Universitet. Han har skrevet en række bøger, der bevæger sig fra litteraturstudier over sociologi til filosofi og teologi.
            Nils Gunder Hansen er oprindeligt uddannet i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, men har været ansat mange år i dagspressen, før han i 2008 blev professor ved Syddansk Universitet. Han har bl.a. været kronik- og debatredaktør ved Kristeligt Dagblad og eksistens- og litteraturredaktør ved Berlingske Tidende. Aktuelt er han anmelder og klummeskriver ved Kristeligt Dagblad. Endvidere har han været formand for Litteraturudvalget under Statens Kunstfond og næstformand for bestyrelsen i Statens Kunstfond.

Udgivelser:
Tage Skou-Hansen. Et forfatterskabsportræt. Gyldendal 2004.
Da Gud kom ind fra kulden. Om genkristningen i kulturen. Gyldendal 1999.
En afgrund af tillid. Guide til Løgstrups univers. Gyldendal 1998.
Etik i 90'erne. Gyldendal 1992.
Sansernes sociologi. Om Georg Simmel og det moderne. Tiderne Skifter 1991.
Den høviske kærlighed. Om kærlighedens opkomst i det 12. århundredes provencalske troubadourlyrik. Forlaget Basilisk 1985.

Kilde: https://www.gyldendal.dk/forfattere/nils-gunder-hansen-f11428


Kristian Ditlev Jensen (født 27. januar 1971 i Holbæk) er præst og forfatter og journalist.
            Kristian Ditlev Jensen har studeret almen og anvendt sprogvidenskab ved Københavns Universitet, men mangler specialet i en MA i litteraturvidenskab med tilvalg i engelsk litteraturhistorie, kulturjournalistik og kulturformidling. Ved siden af studierne ved Københavns Universitet har han læst kognitiv semiotik ved Aarhus Universitet på Center for semiotisk forskning.  Han blev uddannet fra Forfatterskolen i 1997.
            2012 påbegyndte han teologistudierne, og i 2017 bestod han den teologiske paragraf 2-prøve. Den 27. november 2017 blev Kristian Ditlev Jensen i Haderslev Domkirke ordineret som præst i den danske folkekirke.
            Den 17. december 2017 blev Kristian Ditlev Jensen indsat som kirkebogsførende sognepræst og begravelsesmyndighed i Holbøl Sogn i Aabenraa ProvstiHaderslev Stift.
            Som journalist og litteraturkritiker er Kristian Ditlev Jensen fast tilknyttet avisen Berlingske Tidende. Han har tidligere også skrevet for DagenInformationPolitiken og DSB's magasin Ud & Se. Han har desuden skrevet freelance for Jyllands-Posten, Filmmagasinet EKKO, gastronomimagasinet Gastro, Berlingskes MS og de tyske gastronomimagasiner Effilee og Der Feinschmecker.

Udgivelser:
2001 udkom selvbiografien Det bliver sagt, der skildrer de seksuelle overgreb, han var udsat for som barn. Bogen fik Weekendavisens Litteraturpris.
Han debuterede som skønlitterær forfatter i 2004 med romanen Livretder modtog Debutantprisen på BogForum.
2011 udkom samtale- og essaybogen Hvorfor må vi ikke tale om døden?.
Rejseskildringer er udgivet dels i Ord i Orient-Ekspressen, dels i essaysamlingen Røde kager og grøn te.
Flere af hans bøger er oversat til norsk, tysk og japansk.
Kristian Ditlev Jensen har endvidere skrevet dramaet Rigets tilstand.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Kristian_Ditlev_Jensen

Ingen kommentarer: