tirsdag den 30. juli 2019

Fuglede-planen udkommer på forlaget Ekbátana til marts

Min næste roman hedder Fuglede-planen, og den har forlaget Ekbátana netop antaget til udgivelse. Det er jeg både glad for og stolt over. Ekbátana er nemlig et dejligt forlag, som satser på litterær kvalitet, det eksperimenterende, det lyriske og det filosofiske. "Ekbátana er et mikroforlag stiftet i 2013 af Christel Sunesen. Forlaget udgiver primært ny dansk litteratur og tværkunstneriske værker," skriver forlæggeren selv på hjemmesiden.

Det lyder ikke som noget, man bliver rig af, men muligvis lykkelig. Det er i hvert fald tydeligt, at forlæggeren render rundt med et overmåde stort engagement for sine bøger. Det gælder naturligvis teksten og det redaktionelle arbejde med den, men ikke kun. Det gælder i høj grad også den visuelle æstetik. Ekbátana udgiver smukke bøger, lækre bøger og visuelt nytænkte bøger.

Og romanen?
Den kommer vel til at fylde i underkanten af 300 sider.

Der er tale om et lyrisk dansk udkantsdrama med et vist satirisk element. Den midaldrende Tom vender efter mange år som succesrig erhvervsmand i Boston hjem til sin hensygnende fødeegn på Vestsjælland med en stor plan for regionens udvikling. Til at begynde med går det som en drøm.

Romanens ene protagonist er Tom, hvis gensyn med gamle kærester og skolekammerater nu giver ham et nyt syn på sig selv og på den familie, han har efterladt i USA. Den anden er 'Lorten', en fredet grusgrav i Lille Fuglede, en undseelig landsby nord for Tissø på Vestsjælland.

Bogen forventes udgivet i marts 2020.


Ingen kommentarer: