onsdag den 16. november 2016

Lektørudtalelse til Piazza del Popolo

Den hemmelige roman, Piazza del Popolo, har sørme fået en lektørudtalelse, og den er jeg ikke utilfreds med:


Kort om bogen
Sindrig og velskrevet beretning om at slå sig til tåls med livet, sat i et flot beskrevet Rom. For læsere, der ikke er bange for at give sig i kast med et stykke underfundigt og lidt anderledes nyere dansk litteratur.

Beskrivelse

På en bænk i Rom ved Piazza del Popolo sidder der en gammel mand og reflekterer over tilværelsen. Han kommer her hver morgen for at se den smukke unge kvinde, han begærer, cykle forbi. Minderne om gamle kærester, konen Eva, sygdom, og særligt det dårlige forhold til sønnen Francesco, truer med at vælte hans ellers kontrollerbare tilværelse. Han er vred på livet og de skuffelser, det har givet ham, men kan han nå at finde en smule glæde, før det er for sent?

Jens Peter Kaj Jensen er uddannet fra Forfatterskolen og cand.phil. i filosofi, og bor til dagligt i Madrid. Han har tidligere udgivet både romaner, noveller, faglitteratur og digte.Vurdering
Jensen har begået en underfundig og velkomponeret bog om at slippe vreden og komme overens med de skuffelser livet har bragt. Det lyder tungt, men heldigvis er der masser af befriende humor i de groteske situationer som vores hovedperson kommer ud for. Persontegningen er nuanceret, og sproget flyder fint afsted med mange fine billeder. Bogens force er dog de fermt tegnede miljøbeskrivelser af den italienske hovedstad.

Andre bøger om samme emne/genre

Der er tematiske og stilistiske mindelser om forfattere som Sonnergaard og Wung-Sung.
Til bibliotekaren

Forholdsvis ukendt forfatter og det lidt undseelige omslag, gør at den kræver aktiv formidling. For de lidt større biblioteker.

Lektør: Steffen Gordon Nielsen

Ingen kommentarer: